نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح

نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح

در این مطلب به بررسی نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح خواهیم پرداخت و روش های ترید و همچنین ریسک های احتمالی در این روش را مطرح خواهیم نمود. نقاط پیوت می توانند در بازار سطوحی را برای معامله گران مشخص کنند که مشابه خطوط حمایت و مقاومت عمل می کنند و قیمت در برخورد با آنها واکنش نشان می دهد. همان طور که می دانید خطوط حمایت و مقاومت بالاخره در جایی از بازار شکسته شده و اعتبار خود را از دست می دهند. سطوح نقاط پیوت نیز مانند سطوح حمایت و مقاومت بوده و نمی توانند تا ابد قدرت خود را در بازار حفظ کنند. زمانی که سطوح مربوط به نقاط پیوت اعتبار خود را از دست می دهند، معامله گران بایستی راهکار هایی برای اینکه بیشترین بهره را از موقعیت ببرند داشته باشند. در ادامه دو روش را برای کنترل معاملات در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح معرفی خواهیم کرد.

روش های کنترل معاملات نقاط پیوت

برای ترید در زمان شکست سطوح
برای اینکه بتوانیم معامله را در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح به خوبی مدیریت کنیم، دو راه اصلی در پیش رو داریم.

  • راه پر ریسک
  • راه کم ریسک

توجه داشته باشید که برای کنترل معامله به روش کم ریسک باید منتظر بمانید تا قیمت حمایت و مقاومت را مجددا تست کند. بنابراین این امکان وجود دارد که در این روش ترید نوسان اولیه را از دست بدهید.
به نمودار زیر با دقت توجه داشته باشید. این نمودار مربوط به جفت ارز یورو / دلار آمریکا در تایم ۱۵ دقیقه می باشد.

بررسی نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح

در این نمودار ملاحظه می کنید که روند حرکت قیمت در نمودار یورو / دلار آمریکا در طول روز قدرت بیشتری پیدا کرده است. در واقع ابتدا قیمت با افزایش زیادی مواجه بوده و زمانی که به سطح R1 می رسد کمی استراحت کرده و متوقف می شود. پس از یک توقف موقت در نهایت قیمت موفق می شود که مقاومت را بشکند و افزایش قیمت بسیار خوبی را شاهد هستیم.
در این شرایط اگر از روش پر ریسک در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح برای معامله خود استفاده می کردید قطعا سود زیادی از این بازار به دست می آوردید. از طرفی در صورتی که راه کم ریسک را برای معامله خود انتخاب کرده و منتظر پولبک می شدید، این موقعیت را از دست می دادید. ملاحظه می کنید که پس از شکست R1 قیمت به این سطح پولبک نداشته است. در واقع این اتفاق برای سطوح R1 و R2 رخ داده است. در ادامه حرکت قیمت در نمودار یورو /دلار آمریکا ملاحظه می کنید که قیمت در تلاش بوده است که در سطح R3 نیز به همین منوال عمل نماید. اما اگر در سطح R3 به روش پر ریسک معامله را مدیریت می کردید، دچار شکست شده و در دام بازار می افتادید. زیرا شکست قیمت در سطح R3 دوام زیادی نداشته و برگشته است. در این موقعیت اگر حد ضرر را کوچک در نظر می گرفتید توسط قیمت تاچ می شد.

محل قرار دادن حد ضرر نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح

یکی از سوالات بسیار پر تکراری که تریدر ها مطرح می کنند این است که در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح، حد ضرر را در کجا قرار دهیم؟ برای موقعیت هایی که در نقاط پیوت در زمان شکست ایجاد می شود، اگر روش معاملاتی پر ریسک را انتخاب کرده باشید، در ابتدا یکی از مشکلاتی که با آن برخورد می کنید انتخاب محل مناسب برای قرار دادن استاپ لاس است. برخلاف تبادل دامنه که در آن شکست سطوح حمایت و مقاومت نقاط پیوت را رصد می کنیم، در اینجا به دنبال تغییرات سریع و قوی هستیم.
از دیدگاه تئوری می دانیم که در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح، اگر یکی از سطوح بشکند آن سطح تغییر ماهیت می دهد. به این معنی که اگر حمایت باشد تبدیل به مقاومت شده اگر مقاومت باشد تبدیل به حمایت می شود. حال با توجه به این نظریه اگر قیمت بالا برود و سطح R1 را بشکند، بهترین کار این است که استاپ لاس معامله را درست زیر سطح R1 قرار دهید.
یک بار دیگر نمودار یورو / دلار آمریکا را بررسی می کنیم تا ببینیم در این موقعیت محل درست قرار دادن استاپ لاس و حد سود در کدام قسمت است؟ برای اینکه حد سود و اهداف معامله را تعیین کنیم، معمولا می توانید سطح حمایت یا مقاومت مربوط به نقاط پیوت بعدی را به عنوان نقطه کسب سود تعیین کنید. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح به ندرت اتفاق می افتد که قیمت بتواند تمام سطوح پیوت را شکسته و از همه آنها عبور کند. مگر اینکه یک خبر بسیار بزرگ و یا یک رویداد اقتصادی شگفت انگیز رخ داده باشد. نمودار یورو / دلار آمریکا را یک بار دیگر در ادامه با هم می بینیم. در این نمودار نقاط مربوط به حد ضرر و حد سود را مشخص نموده ایم.


تعیین حد سود و حد ضرر

در این مثال وقتی که قیمت موفق به شکست سطح R1 می شود، می توانید حد ضرر و نقطه توقف را در زیر سطح R1 قرار دهید. اگر در ادامه حرکت قیمت به این نتیجه رسیدید که روند افزایش قیمت ادامه پیدا می کند، پوزییشن خود را حفظ کرده و حد ضرر را به صورت دستی جابجا نمایید. سپس بازار را مورد بررسی قرار دهید تا ببینید که این تغییرات ادامه دار است یا خیر. در بازار های مالی و در موقعیت های مربوط به نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح مانند هر روش دیگری باید به خوبی از ریسک های مبادلات تغییرات ناگهانی آگاه باشید. ریسک های احتمالی در این روش را در ادامه مطلب به صورت دقیق تر مورد بررسی قرار می دهیم .

  • اولین ریسکی که نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح دارد این است که به هیچ عنوان نمی توان به صورت قطعی مشخص کنیم که آیا تغییرات قیمت ادامه دار خواهد بود یا خیر. در واقع ممکن است فکر کنید که افزایش قیمت ادامه پیدا خواهد کرد اما پس از مدت کوتاهی متوجه می شوید که اشتباه می کردید و قیمت در جهت مخالف حرکت خود را ادامه می دهد.
  • ریسک دومی که در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح وجود دارد این است که مطمئن نیستید، آیا تغییرات ناگهانی جاری واقعی است و یا تنها واکنش بازار به انتشار اخبار مهم باعث شده است که این تغییرات ناگهانی رخ دهد. اخبار مهم در بازار باعث افزایش نوسانات قیمت شده و احتمال اشتباه کردن تریدر ها در لحظات انتشار خبر بیشتر می شود. برای جلوگیری از ضرر های این چنینی حتما اخبار روز را دنبال کنید و از اخبار مهم خرید و فروش ارز در بازار مطلع باشید.

 

روانشناسی بازار نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح

یکی دیگر از راههای معامله در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح استفاده از سنجش روانشناسی بازار می باشد. در واقع با استفاده از این روش می توانید تشخیص دهید که آیا معامله کنندگان بیشتر تمایل به خرید دارند یا فروش. برای تشخیص این مورد کافی است نقطه پیوت را مورد بررسی قرار دهید. زیرا در این نقطه است که می توانید بفهمید که تعداد خریداران در بازار بیشتر هستند یا تعداد فروشندگان. اگر تعداد خریداران در بازار بیشتر از فروشندگان باشد، روند حرکت قیمت به سمت بازار صعودی متمایل می شود. اگر تعداد فروشندگان بیشتر باشد بازار نزولی بوده و می توانید در این نقطه از بازار با فروشندگان همراه شده و پوزیشن فروش را بازکنید.
برای این که بتوانید تشخیص دهید در بازار فروشندگان غالب هستند یا خریداران، به این نکات توجه داشته باشید. در نقاط پیوت برای ترید در زمان شکست سطوح، اگر قیمت نقطه پیوت را به سمت بالا بشکند، می توانید نتیجه بگیرید که خریداران غالب بوده و موقعیت خوبی برای ورود به پوزیشن خرید رخ داده است. تصویر زیر مثالی را نشان می دهد که اگر قیمت در بالای نقطه پیوت باقی بماند چه اتفاقی خواهد افتاد.


عبور قیمت از پیوت و شکست مقاومت ها

در تصویر بالا ملاحظه می کنید که قیمت در نمودار یورو / دلار آمریکا از پیوت عبور کرده و از آن فاصله می گیرد. در واقع نقطه باز شدن قیمت بالاتر از نقطه پیوت بوده و پس از آن روند افزایشی قیمت به صورت متوالی ادامه پیدا می کند. قدرت حرکت قیمت به قدری زیاد است که تمام سطوح مقاومت را شکسته و از آنها عبور می کند. در این موقعیت اگر وارد معامله خرید شوید سود بالقوه و خوبی را از بازار کسب خواهید کرد.
حالا را در نظر بگیرید که اگر قیمت نقطه پیوت را بشکند و به سمت پایین حرکت کند می توانید وارد پوزیشن فروش شده و کسب سود نمایید. در واقع قرار گرفتن قیمت در پایین نقطه پیوت نشان می دهد که فروشندگان غالب شده و حرکت قیمت در بازار به صورت نزولی در آمده است. تصویر زیر نمودار پوند / دلار آمریکا را نشان می دهد.


روند صعودی پس از شکست نقطه پیوت

در این نمودار می بینیم که قیمت نقطه پیوت را تست می کند و پس از اینکه موفق به شکستن سطح نمی شود، این سطح به صورت مقاومت در بازار باقی می ماند. پس از آن روند حرکت قیمت به سمت پایین بوده و یک حرکت نزولی قوی را آغاز می کند. در این نقطه اگر به خوبی تشخیص داده باشید که قیمت قادر به عبور از سطح نبوده و در زیر پیوت باقی خواهد ماند، وارد معامله فروش شده و سود خوبی را به دست آورده اید. زیرا در این نمودار نسبت پوند / انگلیس به دلار آمریکا چیزی در حدود ۳۰۰ واحد نزول دارد. البته این نکته را در نظر داشته باشید که این موضوع ۱۰۰% نبوده و همیشه در بازار این اتفاق نمی افتد. در واقع گاهی نیز با وجود این که حدس میزنید حرکت قیمت به سمت پایین می باشد روند معکوس شده و به سمت بالا می رود و از پیوت نیز عبور می کند.


15 دقیقه یورو در مقابل دلار آمریکا

مثال بالا حتما متوجه شده اید که قیمت سطح حمایت را شکسته و از نقطه پیوت نیز پایین تر رفته است. ممکن است شما با دیدن این شرایط در این نقطه وارد معامله فروش شده باشید. اما می بینید که S1 به عنوان حمایت در نمودار باقی مانده و قیمت پس از برخورد با این سطح حمایتی به قدری بالا می رود که حتی پیوت را نیز می شکند. پس از شکست پیوت نیز در بالای این سطح باقی مانده و خریداران همچنان قوی تر شده اند.
نتیجه گیری: با توجه به مباحثی که مطرح شد می توان چنین نتیجه گرفت که در بازار هیچ گونه قطعیتی وجود ندارد و رفتار معامله گران کاملا بی ثبات می باشد. زیرا هر لحظه این امکان وجود دارد که نظر معامله گران تغییر کند و خریداران یا فروشندگان به بازار غالب شوند. در این شرایط تمامی محاسبات و تحلیل هایی که انجام داده اید بهم می ریزد و پوزیشن شما با شکست مواجه می شود. بنابراین نمی توانیم تنها به دلیل اینکه قیمت در بالای پیوت قرار گرفته است بخریم و یا چون در پایین پیوت می باشد وارد معامله فروش شویم. بلکه حتما باید این موضوع را با یک استراتژی دیگر که دارای اعتبار بالایی می باشد ترکیب کرده و با اطمینان بیشتری وارد بازار شویم.