بازگشت روند چیست؟
- Learn
- بهمن 29, 1400
- 5:50 ق.ظ
بازگشت روند چیست؟
از راه های کاهش ضرر و زیان در معاملات این است که تفاوت بین اصلاح و بازگشت را به درستی تشخیص دهیم و درصد شانس سود در بازار را افزایش دهیم در ادامه چند مورد از تفاوت های اصلاح و بازگشت روند را بررسی خواهیم کرد.
روش تشخیص اصلاح از بازگشت روند
یکی از راه های بسیار خوب برای تشخیص اصلاح قیمت از بازگشت در نمودار این است که از سطوح فیبوناچی استفاده نمایید. در سطوح ۳۸.۲٪، ۵۰٪، ۶۱.۸٪ بیشترین احتمال برای اصلاح قیمت وجود دارد. در صورتی که قیمت از این سطوح عبور کند، احتمال بازگشت قوت بیشتری می گیرد. به تصویر زیر دقت داشته باشید. در این تصویر قیمت با رسیدن به سطح ۶۱.۸٪ ابتدا کمی متوقف شده سپس حرکت صعودی روند قوت می گیرد و مجددا قیمت شروع به حرکت در جهت روند می کند. در سطح ۵۰٪ نیز قیمت کمی استراحت می کند و دوباره به سمت بالا حرکت خود را ادامه می دهد.
سطوح فیبوناچی در تشخیص بازگشت
یک روش دیگر برای تشخیص بازگشت قیمت این است که نقاط پیوت را در نمودار مشخص نمایید. در صورتی که قیمت در روند صعودی قرار داشته باشد معامله گران منتظر می مانند که سطوح (S3، S2، S1) شکسته شود. در مورد روند نزولی نیز توجه معامله گران معطوف به نحوه رفتار قیمت در سطوح (R3 ، R2، R1) می باشد. در صورتی که قیمت بتواند از این سطوح عبور کند، احتمال شکل گرفتن بازگشت بسیار زیاد می باشد.
تشخیص بازگشت با پیوت
آخرین روشی که برای تشخیص بازگشت به آن می پردازیم استفاده از خطوط روند می باشد. توجه داشته باشید در صورتی که خطوط روند اصلی در بازار دچار شکست شود احتمال بازگشت افزایش بیشتری پیدا می کند.
شکست خط روند و بازگشت
با توجه به روش هایی که ذکر شد و با استفاده از الگوهای کندلی می توان تا حد زیادی بازگشت را در بازار تشخیص داد.
محافظت از سرمایه در برابر بازگشت روند
نکته مهمی که در هنگام اصلاح روند باید در نظر داشته باشید این است که به محض رخ دادن موقعیت اصلاح برای محافظت از سرمایه خود از استاپ لاس استفاده نمایید. زیرا هر لحظه در بازار احتمال بازگشت روند وجود دارد و تمامی اصطلاح ها در نمودار امکان این را دارند که به بازگشت تبدیل شود. در واقع شما می توانید با تشخیص به موقع اصلاح و بازگشت به سودی که از بازار دریافت نموده اید اکتفا نموده و از ضرر های احتمالی جلوگیری کنید.